S recepty se na tomto blogu často nesetkáváte, ale včerejší večeřový experiment se podle mého názoru natolik povedl, že by byla škoda nechat si tu baštu jen pro sebe. Takže vařečku do ruky a jdeme na to!
Pro 4-5 hladových krků potřebujeme:
- kuřecí maso, ideálně prsní řízky (klasické balení cca po čtyřech)
- 6 a více lžic olivového oleje
- 2 lžíce medu
- paličku česneku
- lžíci solamylu
- lžíci grilovacího koření
- sůl
- pár kapek tabasca nebo ždibec jiné pálivé věci, já použila maďarskou mletou papriku Erős Pista, ale stačila by myslím i trocha chilli
- 4 jablka (radeji kyselejší)
- k dochucení může posloužit citrónka
- neuškodí pár arašídů
- jako příloha je vhodná rýže (v našem případě ozvláštněná rozinkama)
Příprava je jednoduchá:
Maso nakrájíme na nudličky a necháme přes noc naložené v marinádě z oleje, medu, grilovacího koření, oloupaných celých stroužků česneku, trošky pálivé ingredience, solamylu a soli dle odhadu. Celou směs je vhodné pravidelně míchat a nebo ji uzavřít do igelitového sáčku a čas od času obrátit. Druhý den tuto směs cca 5 minut restujeme, pak k ní přidáme na tenké proužky nakrájená jablíčka a pokračujeme, dokud nebude maso hotové. Kdo chce, přidá i arašídy, neuškodil by třeba banán. Hotovou směs dle potřeby dosolíme či dochutíme citronovou šťávou a dle všeho by ji při podávání šlo ještě posypat strouhaným sýrem nebo nivou (nicméně dost chuti to má i bez toho.) Rozinky jsme do rýže normálně zamíchali po jejím uvaření, ale pro fajnšmekry přidávám odkaz na správnou přípravu této přílohy.
Nám moc chutnalo, snad bude i vám!
Pro 4-5 hladových krků potřebujeme:
- kuřecí maso, ideálně prsní řízky (klasické balení cca po čtyřech)
- 6 a více lžic olivového oleje
- 2 lžíce medu
- paličku česneku
- lžíci solamylu
- lžíci grilovacího koření
- sůl
- pár kapek tabasca nebo ždibec jiné pálivé věci, já použila maďarskou mletou papriku Erős Pista, ale stačila by myslím i trocha chilli
- 4 jablka (radeji kyselejší)
- k dochucení může posloužit citrónka
- neuškodí pár arašídů
- jako příloha je vhodná rýže (v našem případě ozvláštněná rozinkama)
Příprava je jednoduchá:
Maso nakrájíme na nudličky a necháme přes noc naložené v marinádě z oleje, medu, grilovacího koření, oloupaných celých stroužků česneku, trošky pálivé ingredience, solamylu a soli dle odhadu. Celou směs je vhodné pravidelně míchat a nebo ji uzavřít do igelitového sáčku a čas od času obrátit. Druhý den tuto směs cca 5 minut restujeme, pak k ní přidáme na tenké proužky nakrájená jablíčka a pokračujeme, dokud nebude maso hotové. Kdo chce, přidá i arašídy, neuškodil by třeba banán. Hotovou směs dle potřeby dosolíme či dochutíme citronovou šťávou a dle všeho by ji při podávání šlo ještě posypat strouhaným sýrem nebo nivou (nicméně dost chuti to má i bez toho.) Rozinky jsme do rýže normálně zamíchali po jejím uvaření, ale pro fajnšmekry přidávám odkaz na správnou přípravu této přílohy.
Nám moc chutnalo, snad bude i vám!